Pentru prima dată la Dîngeni s-au sărbătorit Zilele comunei, iar manifestările au cuprins de la decernarea unor titluri de cetăţeni de onoare, la premierea cadrelor didactice, la sfinţirea unui monument dedicat eroilor şi până la muzica lui Gheorghe Ghiorghiu şi Ciro de Luca. Serbările au avut loc sâmbătă şi astăzi şi numele ales a fost „Zilele comunei Dîngeni. Colocvii Dînginene, ediţia I sub îndemnul lui Demostene Botez”.

La manifestările de sâmbătă a participat şi prefectul Adrian Constantinescu, dar şi deputatul Andrei Dolineaschi, preşdintele executiv al PSD Botoşani. Prefectul Constantinescu l-a lăudat pe primarul Cătălin Rotundu pentru modul în care a organizat serbările şi a spus că este unul dintre primarii cei mai implicaţi în administraţia locală din judeţ.

Primii cinci cetăţeni de onoare din istoria comunei Dîngeni
Şedinţa solemnă a Consiliului Local Dîngeni pentru conferirea titlului de cetăţean de onoare pentru cinci dintre personalităţile comunei la nivel naţional s-a ţinut în Căminul cultural al comunei, renovat după foarte mulţi ani şi care a fost o încântare pentru toţi cei prezenţi.
Au devenit cetăţeni de onoare ai comunei Dîngeni poetul şi scriitorul Nicolae Turtureanu, istoricul Traian Lazăr, Vasile Chebac, director al companiei Antibiotice Iaşi, general(r) Nicolae Chiaptanaru, fost şef al IPJ Botoşani şi IPJ Suceava, şi Liviu Ostafi, comisar Garda Financiară Suceava
„Sunt primii cetăţeni de onoare ai comunei Dîngeni, oameni care reprezintă cu multă cinste numele comunei, oameni cu care ne mândrim în ţară. Am făcut cinci cetăţeni de onoare pentru că până acum comuna nu a conferit acest titlu nimănui, deşi avea cui. Ei au participat şi la sfinţirea monumentului eroilor din Dîngeni care s-au jertfit în războaie, iar şedinţa solemnă a Consiliului Local are loc în căminul cultural modernizat”, a declarat primarul Cătălin Rotundu.
Toţi cei cinci cetăţeni de onoare ai comunei Dîngeni s-au arătat surprinşi de decizia noului primar şi a noului Consiliu Local de a primi acest titlu mai ales că până acum nu s-a făcut asta în comună. „Chiar am fost luat prin surprindere de această decizie a noului primar şi a Consiliului Local mai ales că acum două-trei luni când am fost sunat mi s-a spus că asta se va întâmpla în 2015 ”, a declarat poetul Nicolae Turtureanu.
„M-a surprins decizia noului primar şi îi mulţumesc pentru acest titlu pe care mi l-a acordat împreună cu tot Consiliul Local”, a declarat istoricul Traian Lazăr.

Au fost premiaţi şi consilierii locali, funcţionarii şi cadrele didactice
Primarul Cătălin Rotundu a decis ca la prima ediţie a Zilelor comunei Dîngeni să fie premiaţi şi cei care au ajutat la organizarea serbărilor şi la cei care deschid drumul în viaţă copiilor comunei. „Eu vreau să-i premiez şi pe cei care muncesc. Am dat premii simbolice fostului primar Stelică Trufin, dar şi altor foşti primari ai comunei, pentru că fiecare a făcut câte ceva pentru această comună. Am premiat consilierii locali, dar şi funcţionari din Primărie, pe doamna secretar care s-a implicat foarte mult. De asemenea, am premiat câteva cadre didactice şi câteva foste cadre didactice pentru că ele croiesc drum în viaţă copiilor, generaţiei de mâine, ele îndrumă viitorul comunei”, a declarat primarul Rotundu.

Gheorghe Ghiorghiu şi Ciro de Luca au făcut show
Dînginenii au avut parte, pe tot parcursul zile de sâmbătă, de spectacole susţinute de artişti locali şi din Botoşani. Totul a culminat cu spectacolele susţinute de Gheorghe Ghiorghiu şi de Ciro de Luca, cei care au încânta mulţimea de spectatori. Dînginenii au dansat pe muzica celor doi şi au aplaudat frenetic după fiecare melodie. A fost primul spectacol de acest gen pe care mulţi dintre dîngineni l-au văzut cu ochii lor şi nu la televizor.

Duminică urmează Aurel Moldoveanu şi Rapsozii Botoşanilor
Primăria Dîngeni va premia astăzi toate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie în 2011 şi 2012. Tot astăzi se desfăşoară mai multe competiţii sportive dedicate tinerilor. Ultima zi a serbărilor dedicate comunei Dîngeni vor fi încheiate de Rapsozii Botoşanilor şi de Aurel Moldoveanu, după care va urma un foc de artificii.

 

Tags: ,