Primăria Dîngeni a organizat în premieră Zilele comunei. Pentru acest week-end au fost programate mai multe manifestări culturale şi sportive. Tot în premieră, personalităţile comunei au primit câte un titlu de cetăţean de onoare.

„În afara spectacolelor, astăzi a avut o şedinţă pentru decernarea titlurilor de cetăţeni de onoare ai comunei Dîngeni, pentru prima dată în istorie. Ca titulatură am ales denumirea de Colocvii Dîngienene sub îndemnul marelui poet Demostene Botez, care este de aici. Titlurile de cetăţean de onoare le-au primit domnul profesor Turtureanu, mare poet şi scriitor la nivel naţional, domnul profesor de istorie Traian Lazăr, domnul Vasile Chebac, director la Antibiotice Iaşi, domnul Ostafie, comisar la Garda Financiară Suceava şi domnul general Nicolae Cheptanaru, fostul comandat al Inspectoratelor de Poliţie Botoşani şi Suceava. De asemenea, a avut loc sfinţirea monumentului eroilor pe care în sfârşit l-am terminat”, a spus Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.

După oferirea titlurilor de cetăţeni de onoare, a urmat un spectacol pe scena amplasată la conacul Mavrocordat. Timp de două ore Gheorghe Gheorghiu şi  Ciro de Luca au cântat pentru locuitorii comunei Dîngeni.

În cursul zilei de mâine sunt programate mai multe competiţii sportive de fotbal, şah şi tenis de masă. De asemenea, primarul comunei Dîngeni va premia 20 de cupluri care au împlit 50 de ani de la căsătorile iar seara este programat un nou spectacol.

„Mâine va avea loc premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Avem 20 de cupluri care vor primi câte un premiu în bani, câte o diplomă şi câte un buchet de flori. Vom avea competiţii sportive iar seara este programat un nou spectacol în care vor urca pe scenă Rapsozii Botoşanilor şi Aurel Moldoveanu cu formaţia Romaniţele”.

 

Tags: ,