Am trait s-o vedem si pe asta italiencele dansand pe Florin Salam.

Italiencele platesc zeci de euro lunar ca sa faca sport cu manelele urlandu-le la maxim in boxe. Ele fac miscare unduindu-se pe melodiile lui Guta, Salam sau Adi Minune. Ceea ce practica ele se numeste manele–fitness si este cea mai noua disciplina sportiva din lume, recunoscuta de cateva luni de Federatia Italiana de Sport.
Nu e vorba de romance plecate la munca in Italia si pe care le-a lovit dorul de casa. Inventat, ce-i drept, de o romanca, manele-fitness a devenit sport de masa printre femeile native in Cizma care, chiar daca nu inteleg versurile improvizate se inghesuie sa dea din fund cu bratele in aer in ritmul sacadat impus de Nicolae Guta, Sorinel Pustiu sau Adrian Minune. “Nu e vorba de un dans pur si simplu, noi am gandit special exercitii care lucreza toate grupele de muschi”, spune Elena-Mihaela Vlad.

Timisoreanca Elena-Mihaela Vlad are 38 de ani si de 15 ani traieste in Italia. A ajuns aici fara nici un ban, in ideea ca va face cariera in muzica, dupa ce toata copilaria a cantat si a castigat concursuri. Nu a facut cariera in fata microfonului, insa a devenit instructor si master trainer de fitness si pilates si, mai nou, celebra ca trend-setter in materie de intretinere corporala, dupa ce, impreuna cu instructorul ei, a lansat manele-fitness.

Primele cursuri au inceput in 2005, insa anul acesta s-a creat o adevarata isterie. Asta dupa ce, tot anul acesta, in primavara, noua disciplina sportiva a fost omologata. Un “boom” dupa cum spune timisoreanca. Apoi noul sport a fost przentat la un festival de wellness, in Rimini. Imediat romanca a avut cereri sa pregateasca instructori din mai multe orase italiene, astfel ca acum manele-fitness se practica deja in zeci de orase. “Clasa de manele-fitness amesteca ritmurile latine cu aerobicul si gimnastica functionala. Cursul este un dans tiganesc-latin realizat de gimansta romanca Elena Mihaela Vlad”, se arata pe pagina oficiala a Centrului National pentru Educatie in Sport din Rimini.

Italiencele care doresc sa isi pastreze silueta aprecieaza acest stil. Asa se face ca ele dau 50 de euro pe luna, pentru a arde manelist caloriile. In acesti bani au parte de 2 sau 3 sedinte saptamnale de manele, sunb instrctajul timisorencei.

Elena-MIhaela Vlad este instructor de nivel trei (master) de pilates, shidokan (doi dan), fitness (aerobic), acelasi nivel avandu-l si pentru calitatea de instructor de sala.

Visul ei este sa aduca sportul pe care l-a inventat in tara ei adoptiva si acasa, in Romania, de aceea asteapta ca orice doritor sa invete tehnicile acestei discipline sportive sa o contacteze pe pagina de Facebook sau pe adresa de e-mail.

 

Tags: