Veşti foarte proaste pentru Adrian Simionescu, alias Adi Minune. Agenţia Naţională de Integritate(ANI) se ţine scai de el şi, în scurt timp, averea manelistului va fi puricată de Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei supreme. Minune ar putea rămâne fără bani!

Instanţa supremă a pus ochii pe banii lui MinuneDosarul va ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce, într-o primă fază, a fost respins de Comisia de Verificare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Dacă instanţa va decide analizarea documentaţiei depuse de ANI, manelistul ar putea sfârşi fără câteva sute de mii de euro.

Tranzacţii suspecte cu 800.000 de euro

Minune a intrat în necaz, în 2010, ca urmare a unei anchete declanşate de ANI care a descoperit că manelistul, atunci consilier local în comuna ilfoveană Ştefăneştii de Jos, nu poate justifica 104.000 euro din averea sa şi a făcut tranzacţii bancare suspecte de peste 800.000 euro. Cum procurorii l-au iertat pe manelist, considerând că nu este un pericol public, şi l-au amendat cu 1.000 de lei, ANI a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Dosarul a ajuns până la urmă la Curtea de Apel Bucureşti, care, spre surprinderea reprezentanţilor Agenţiei, l-a respins.

Ancheta ANI priveşte şi familia manelistului

Ancheta a evaluat activitatea tuturor firmelor deţinute din 2004 de Minune şi a tranzacţilor efectuate de acestea. Mai mult, sub lupa ANI a intrat şi familia manelistului, respectiv soţia, Ecaterina Simionescu, fiul, Florentin Adrian, precum şi fiicele, Adriana Florentina şi Silvia Claudia Simionescu.

 

Tags: ,